De begeleider


Beste ouders, verzorgers en/of geïnteresseerden
 
Mag ik me langs deze weg even schriftelijk aan jullie voorstellen, als een persoonlijke introductie nog niet heeft plaatsgevonden? 
 
Leerkracht/groepsleider
 
 
 
Ik ben Bert, opvoedkundige en pedagogisch begeleider. Geregeld ben ik actief samen met de kinderen bezig. Er is er veel aandacht beschikbaar voor het individuele kind en het begeleiden van de sociale omgang tussen de kinderen.
 
 

Als leerkracht heb ik kennis, ervaring en vaardigheden opgedaan in groep 1 t/m 8. Ook heb ik mensen begeleid op ICT gebied, werken met en juiste inzet van computers dus.

Naast de activiteiten als groepsleider voor B.S.O Ons Plezier Kwartier werk ik tevens als zelfstandig consultant waarbij ik de collegae in het veld van de kinderopvang pedagogische en praktische ondersteuning op de werkvloer mag aanbieden. Hierbij zijn reeds vele bezoekjes op meer dan 40 locaties bezocht.

Coaching van volwassenen/professionals, observaties, (her)inrichting zijn enkele voorbeelden van de geboden ondersteuning. Al deze ervaringen en inzichten vloeien in B.S.O. "Ons Plezier Kwartier" samen.

Ook wordt ik regelmatig gevraagd voor speciale (ortho) pedagogische opdrachten zoals door Xonar.     Xonar is de grootste organisatie in Zuid Limburg voor bijzondere jeugdhulp en pleegzorg.

Mindfulnesstrainer
 
 
 
 
Gecertificeerd trainer voor volwassenen en kinderen, middels een post HBO opleiding.
Zowel in individuele setting als groepsverband.
 
Aangesloten bij de beroepsvereniging VVM.
 
Mocht u meer willen weten over mindfulness en de trainingen klik dan hier voor de
Mindfulness Training.
 
Gezinscoach
 
Als ouder weet je meestal zelf wat goed is voor je gezin. En als jongere heb je daar ook een mening over. Soms kom je er zelf niet uit en kan hulp van een Gezinscoach uitkomst bieden. De Gezinscoach is een ervaren en deskundige professional die samen met jou kijkt welke vragen je hebt en welke ondersteuning eventueel nodig is.
 
Als zelfstandig ambulant begeleider ben ik werkzaam via Care4kidz.
Care4kidz is een AWBZ-erkende  zorgorganisatie, gespecialiseerd in de begeleiding van kinderen, jeugdigen en jong volwassenen met een psychiatrische problematiek, zoals autisme, Pdd - nos gedragsstoornissen, ADHD en hechtingsproblematiek met een intellectuele ondergrens van 70. Wij begeleiden u op een snelle en persoonlijke wijze met uw zorgvraag. Kinderen en jongeren met  een AWBZ indicatie (PGB of ZIN ) kunnen bij ons terecht.
 
Voor meer informatie klik hier door naar tabblad "Gezinscoach".
 
 
 
 
Triple P methode
 
 
 Verder heb ik een zogenaamde "Triple P" accreditatie. 
 


Over De opvoedmethodiek Triple P

Triple P is een Australisch opvoedprogramma dat staat voor Positief Pedagogisch Programma voor ouders met kinderen van 0-16 jaar. Het doel van Triple P is de preventie en aanpak van psychosociale problemen bij kinderen.

Dit doet men door opvoedingsondersteuning te bieden aan ouders. Geaccrediteerde professionals (professionals die succesvol een van de trainingen van Triple P hebben afgerond) bieden ouders handvatten aan waarmee zij de ontwikkeling van hun kinderen positief kunnen beïnvloeden.

Triple P hanteert 5 basisprincipes voor positief opvoeden. Deze principes zijn gericht op specifieke risico- en beschermende factoren die de ontwikkeling van kinderen beïnvloeden.

De vijf principes zijn:

  • Kinderen een veilige en stimulerende omgeving bieden

  • Kinderen laten leren door positieve ondersteuning

  • Aansprekende discipline hanteren

  • Realistische verwachtingen hebben van het kind

  • Als ouder goed voor jezelf zorgen

Diverse professionals hebben deze opleiding aangeboden gekregen zoals jeugdartsen, huisartsen,  JGZ-medewerkers, gespecialiseerde gezinsverzorgenden en medewerkers van Centra- voor Jeugd en Gezin.
 
Hierdoor is er voor ouders met alledaagse opvoedingsvragen herkenbaarheid omdat eenzelfde opvoedingsmethodiek wordt gehanteerd bij de diverse instellingen.
Mocht u na het lezen hiervan en bekijken van de rest van onze website nadere informatie wensen over de mogelijkheden voor uw kind(eren) binnen "Ons Plezier Kwartier" neemt u dan gerust vrijblijvend per e-mail of persoonlijk telefonisch contact met mij op. Dat kan op 06 28 804 801.

 

Met hartelijke groet,

Bert